بازار سرمایه یا بازار مالی چیست؟ معرفی انواع بازار مالی ارزتودی
انتشار: آبان 21، 1399
بروزرسانی: 30 خرداد 1404

بازار سرمایه یا بازار مالی چیست؟ معرفی انواع بازار مالی ارزتودی

بازار سرمایه یا بازار مالی چیست؟ معرفی انواع بازار مالی ارزتودی

این بازارها، افراد را قادر به ایجاد تنوع در سرمایه گذاری هایشان می کنند. در واقع ریسک به این علت کاهش می یابد که زیان حاصل از بعضی سرمایی گذاری ها می تواند توسط منافع ناشی از سایر سرمایه گذاری ها جبران شود. از دیگر خدمات بازارهای مالی نیز می توان به تعیین صحیح قیمت وجوه و سرمایه از طریق مکانیزم عرضه و تقاضا، انتشار و تحلیل اطلاعات، و تسهیل مبادلات اشاره کرد. نوعی دیگر از بازار های مالی، اوراق بهادار است که در آن سرمایه گذار برای مدت معین وام را با نرخ بهره از پیش تعیین شده وام می دهد. ممکن است شما یک اوراق قرضه را به عنوان توافق نامه بین وام دهنده و وام گیرنده در نظر بگیرید که حاوی جزئیات وام و پرداخت های آن است.

  • در واقع هدف معامله گری نوسان گیر، کسب سود از نوسانات قیمتی است که طی چند روز تا چند هفته روی می دهد.
  • بازار سهام زیر مجموعه بازار سرمایه است و بزرگ ترین بازار مالی محسوب می شود که پذیرای شرکت های کوچک و بزرگ است.
  • شاید فراگیرترین بازار مالی، بازار سهام باشد که شرکت ها سهام خود را در آن فهرست می کنند و سهام آنها توسط\xa0معامله گران و سرمایه گذاران\xa0خرید و فروش می شوند.
  • بلکه شما با داشتن استراتژی تنها ضرر در بازارهای مالی را مدیریت می کنید.
  • این بازار، یک بازار غیر متمرکز است-به این معنی که مکان های فیزیکی ندارد و معاملات به صورت الکترونیکی انجام می شود-که در آن شرکت کنندگان در بازار اوراق بهادار را مستقیماً بین دو طرف بدون واسطه معامله می کنند.

جزئیات و مکانیسم عملکرد فنی این صنعت پیچیده است؛ اما معامله در آن با وجود صرافی های آنلاین، کارگزاری ها، کیف پول ها و دیگر ابزارهای دیجیتال به سادگی انجام می شود. بیت کوین، اتریوم، سولانا و دوج کوین تنها نمونه هایی از هزاران ارز دیجیتالی هستند که تاکنون ایجاد شده اند. مبادله ی ارزهای دیجیتال در برابر استیبل کوین هایی مانند تتر یا ارزهای فیات مانند دلار، یورو و در کشور ما ریال انجام می شود.

بازار مذاکره یا حراج (Auction Market)

بازارهای مالی مشتقه، بازارهایی هستند که معاملات در آن ها بر اساس قراردادهای مشتقه از دارایی های مالی، مانند سهام، ارز، کالا، اوراق قرضه و غیره صورت می گیرد. در این بازارها، قراردادهایی به نام "قرارداد های مشتقه"، بر مبنای دارایی مرجع (Underlying Asset) صورت می گیرد. این دارایی مرجع می تواند هر نوع دارایی مالی باشد که ارزش آن توسط بازار معاملاتی تعیین می شود. همانطور که از نام آن مشخص است، بازارهای مالی مکانی برای مبادله یک دارایی مثل سهام، اوراق قرضه، ارز و ابزارهای مشتقه میباشد. این بازارها را با نام های مختلفی مثل بازار بورس و یا بازار سرمایه نیز میشناسند.

بازار ارزهای دیجیتال (Crypto Market)

بازار فارکس از بازارهای مالی به حساب می آید که نسبت به ریسک پذیری سرمایه گذاران خود حساس است. زمانی که سرمایه گذاران خوشبین هستند، تمایل دارند در دارایی های با بازده و همچنین ریسک بالاتر مانند ارزهای بازارهای نوظهور سرمایه گذاری کنند. زمانی که احساسات در این بازار مالی به سمت ریسک گریزی متمایل می شود، سرمایه گذاران تمایل دارند در دارایی های با بازده پایین تر و طبیعتاً مطمئن تر مانند دلار آمریکا یا ین ژاپن سرمایه گذاری کنند. مسئله ای که تاثیر خود را بر سایر بازارهای مالی مانند سهام و کالاها نشان خواهد داد.

به عنوان مثال طلای آبشده را با یک قیمت خاص می خرد اگر طلا رشد کند منفعت کسب می کند و اگر افت کند دچار ضرر می شود. برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید. باید همگی با هم، ماشین هایی را پرورش دهیم تا هر چه بهتر و سریع تر کارهای دشوار و زمان برمان را به دستشان بسپاریم. می باشند که با توجه به موقعیت جغرافیایی،ساعت کاری اداری متفاوت هستند. 3- معاملات خود را بلافاصله بعد از برخورد به حد سود یا حد ضرر ثبت کنید.